fbpx

Натуралната козметика активно набира популярност в съвременния живот, благодарение на безбройните свойства и предимствата, които притежава.

Защо обаче е толкова специална тази козметика? какви са тези уникални свойства, с които натуралната козметика набира все по-голяма скорост на пазара?

Днес ще поразсъждаваме върху тази тема, а крайната преценка ще оставим на вас самите.

Синтетичните аналози на козметични продукти

В ерата на индустриалното и химическо производство, пазарът на козметични продукти произвежда евтини стоки, поради развитието на различни видове синтетични аналози на техните съставки.

Изследванията на експертите в тази насока обаче са смразяващи. Те сочат, че токсините и химическите отрови, които навлизат в тялото ни с храната, козметиката, дори и дрехите, се натрупват в телата ни и могат да провокират сериозни заболявания! Понякога дори хронични и нелечими такива.

Ползи на натуралната козметика

Предимствата от избора на естествени продукти са, че те ефективно осигуряват дълготрайно здраве на нашата кожа. Натуралната козметика обикновено притежава много по-високи нива на естествени хранителни вещества, съдържащи се в основни витамини и минерали. Органичните храни осигуряват основни вторични метаболити като фитонутриенти, флавоноиди и полифеноли. А козметиката, получена директно от тези храни, може да осигури многобройни ползи за здравето.

Измивен мус с роза Дамасцена

натурална козметика

Да пазим околната среда

Освен, че натуралната козметика действа благотворно за всички нас, тя е и много по-добро решение за околната среда. Природата е по-малко засегната и в околната среда не се отделят пестициди.

Предимствата на натуралната козметика

Неорганичните продукти често съдържат вредни вещества като минерално масло, парафин, парабени, изкуствени оцветители, аромати (парфюми), SLS, силикони, пропилей гликол и ПЕГ или фталати. Тези вещества могат да попаднат в кръвта ви или да имат нарушаващ хормонален ефект, когато се натрупат в мазнините ви (особено BPA). Кожата на някои хора реагира силно на такива вещества и обикновено те страдат от екзема и раздразнения.

Проучванията

Според проучванията средностатистическата жена влиза в контакт с над 500 химикала дневно от всички продукти, които използва. Парабените са консервант, който се съдържа в почти 99% от продуктите за редовна грижа.

Парафинова зависимост

Може да се развие и така наречената парафинова зависимост. Това вещество идва директно от петрола и запечатва кожата напълно, така че не могат да бъдат отстранени отпадъчните продукти и кислородът не може да достигне до нея. Така кожата губи способността да произвежда мазнини, което я прави “пристрастена” към парафиновия продукт. Натуралната козметика не съдържа вредни вещества, което я прави безопасна за използване от почти всеки тип кожа.

Изберете Natural

Избирайки натуралните или органични продукти за себе си или ежедневните грижи за членовете на вашето семейство, вие можете да намалите броя на вредните съставки и да поддържате отлично здраве. В крайна сметка всички козметични продукти, като започнем от пастата за зъби, кремовете, шампоаните и стигнем до дезодорантите, са нашите ежедневни спътници. Оказва се, че изборът на висококачествени и безвредни продукти пряко влияе върху здравето ни.

Дневен подхранващ крем за лице 45+

натурална козметика

По-траен ефект

Натуралната козметика дава по-траен ефект и това е едно от предимствата, които не са за подценяване. Целта е не второ решение на проблема или временното му прикриване, а цялостно възстановяване и активиране на естествените процеси в организма. Действието на тези продукти имат за цел преди всичко нормализиране на биологичните процеси, хармонично попълване на съставки, близки до нашето тяло и поддържане на здравето, независимо дали подхранваме кожата, косата или ноктите. А когато всички наши вътрешни процеси работят правилно и цялостно, ние блестим с красота и здраве.

Органичната козметика не уврежда телата ни, което означава, че е по-безопасна. Естествените козметични продукти са по-малко склонни от химическите да причиняват дразнене, сухота, дехидратация, лющене и не провокират заболявания. Научните доказателства показват, че някои химически козметични компоненти са склонни към предизвикване на задух, астма, изгаряния и алергични реакции на кожата, дихателните пътища и роговицата.

Натуралната или т.н. органична козметика е подобна по молекулярен състав на нашата кожа и съответно по-бързо и лесно се възприема от тялото ни като свързани клетки и дава по-бързи и по-силни резултати. Така че, когато избирате биологични продукти и особено козметика, вие правите избор в полза на благосъстоянието на себе си и семейството си.

Бъдете здрави, обичайте се и не забравяйте да се усмихвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *