fbpx

На пръв поглед нанасянето на околоочен крем изглежда изключително прост процес, нали? Как обаче се справяме ние с тази всекидневна и тъй важна за визията ни процедура? 

А знаем ли, че ако не нанасяме правилно своя крем, това ще доведе до отрицателни резултати?

Останете на тази страница, защото тук се крие ключът към отговорите на тези въпроси. Днес сме ви подбрали няколко лесни стъпки, които ако следвате, ще се превърнете в истински професионалист по отношение нанасянето на околоочен крем.

Както знаем областта около очите е най-тънката и деликатна кожа на лицето. Първата, която ни издава белезите на стареене, сухота или преумора и която има нужда от по-специални грижи. Най-важното нещо, което трябва да имаме предвид, когато прилагаме околоочен крем е какви съставки съдържа той. В крайна сметка, някой, който се надява да прогони тъмните кръгове, може да се нуждае от съвсем различен продукт от този, който се опитва да изглади фините линии. 

 Кои са най-подходящите съставки, които подхранват деликатната кожата около очите?

  • Пчелният восък (beeswax) или също Cera Alba е восъчно вещество с жълт цвят, което се появява в тялото на пчелите в резултат от метаболитно преобразуване на цветен прашец и мед. Заради многостранните му качества използването на пчелен восък в козметиката е наистина широко. Защото той образува върху кожата защитен филм, който предотвратява загубата на вода и едновременно с това я предпазва от неблагоприятни външни влияния, което го прави изключително добър продукт за зоната около очите.
  • Масло от тамян

Етеричното масло от тамян прави вълшебства с кожата. То помага за отстраняване и туширане на пъпки, черни точки, пигментни петна като изравнява тена и прояснява оттенъка на кожата. Този продукт е изключително подходящ за борбата с тъмните кръгове под очите.

  • Оризови трици

Маслото от оризови трици е водещо в японската козметика – жените там го използват всеки ден върху тялото, лицето и косата си. Най-уникалната и ключова съставка в него е гама оризанола, който има по-силен антиоксидантен ефект от витамин Е.

Маслото е хипоалергенно, то не дразни и е подходящо за всички видове кожа. Заради свойствата си, борещи се със стареенето, то е препоръчително за зряла и чувствителна кожа, която е податлива към алергии. Работи добре също при борбата с лезиите от акне.

  • Арганово масло

Аргановото масло съдържа всички необходими витамини и минерали, които са необходими на кожата, за да изглежда добре и да бъде здрава и красива.

То е богато на витамин Е, затова осигурява дълбока хидратация  на вашата кожа. Задържа влагата в нея и я поддържа свежа и сияйна. 

Тук е моментът, в който няма как да не ви запознаем с един невероятен продукт. Експертите на “Debora Golden Nature”създадоха крем за околоочния контур, който комбинира най-добрите съставки, които  се грижат за зоната около очите. Високото съдържание на пчелен восък и масло от оризови трици се грижи за намаляване на фините бръчки и тъмните кръгове в зоната на околоочния контур. 

Повече за този продукт, можете да видите тук: Околоочен контур

околоочен контур

Използвайте количество с грахово зърно.

Експертите препоръчват да нанасяме количество от крема в размер на грахово зърно за цялото око. Ако използвате прекалено много, можете да вкарате продукта в самото око. Това пък може да доведе до дразнене, тъй като тази област, както знаем е изключително чувствителна.

Ако забележите някакви милиуми (бели точки) около зоната на очите , това също може да е знак, че или използвате твърде много продукт, или такъв, който е твърде тежък за вашата кожа. 

Как да нанасяме околоочен крем?

Винаги нанасяйте околоочния крем с безименния пръст. Всички останали пръсти са далеч по-силни, за разлика от безименния. 

Нанасяйте с потупкващи движения, за да стимулирате кръвообръщението. Старайте се да прилагате минимален натиск. В началото може да ви се стори странно, но няма да ви коства никакво усилие, когато превърнете тази стъпка в рутина. Ако намазвате крема с едно продължително движение или втриване, кожата се разтяга, за това е важно да превърнете начина и движението на нанасяне в навик.

  • Посока

Нанасяйте крема от слепоочията в посока ъгълчето на лицето до нослето. Знаете линията в която се образуват първите бръчки – следвайте обратната посока на нанасяне, за да не опъвате кожата допълнително. Под веждите нанасяйте от носа към слепоочието

  • Възраст 

Повечето момичета си мислят, че околоочния крем е необходим след 35-40 годишна възраст, когато се образуват първите фини линии. Голяма грешка! Идеята е да хидратирате кожата си максимално добре и от рано, за да забавите образуването им! Когато започнете след тяхната поява, определено сте хванали късен влак. Пак е добре, но по-добре би било да следвате целта от рано и на време.

околоочен крем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *