fbpx

Подхранващ крем или хидратиращ крем за нощна грижа предпочитате? Знаете ли каква е разликата между хидратацията и подхранването на кожата? Днес сме решили да посветим статията си именно на тази тема. Защото искаме да ви помогнем да различавате нуждите на кожата си по всяко време и на всяка възраст. Все пак ключът към избора на добра грижа за кожата е да знаете от какво се нуждае тя.

Какво означава хидратация?

Хидратацията означава възстановяване на оптималните нива на вода в кожата. Това е основният принцип на лечение за всяка възраст, тъй като водата е нещо, от което кожата ни винаги се нуждае.

Нашата кожа получава вода най – вече от вътрешността на тялото, което пък си набавя необходимите му количества от клетките ни. Въпреки това, епидермисът, най – повърхностния слой на кожата също се състои от различни слоеве клетки. Водата се разпределя от най – вътрешния, т.н. базалния слой (където се намират стволовите клетки) към горните слоеве. Тези горни слоеве не получават същото количество вода като тези, които са по – ниско, тъй като са образувани от мъртви клетки. Хидролипидната мантия защитава и зарежда най – повърхностните клетки и именно това дава на кожата необходимата вода през порите. Тази мантия трябва да се състои от 50% вода и 50% себум.

Ако в хидролипидната мантия липсва вода, се проявява мазна кожа. Ето защо кремовете, формулирани за този тип, са много течни. Ако кожата е суха, това е защото липсва себум в мантията. Това е и причината да включим повече липиди в процедурите за този тип кожа.

Какво означава подхранващ крем?

Подхранването на кожата ни означава регенериране на клетките на епидермиса и укрепване на естествената защитна бариера на липидите, за да се избегне дехидратация и сухота. Подхранващите кремове имат по – висока концентрация на активни съставки от хидратиращите и това им помага да имат по – силен ефект върху кожата.

Колкото повече остаряваме, от толкова повече подхранващи съставки се нуждаят клетките на кожата ни. Това е така, защото с годините, ние постепенно спираме регенерирането на клетките, поради което се нуждаем от допълнителна помощ.

съвети за красива кожа

От какво лечение се нуждая? Хидратиращ или подхранващ крем?

Както казахме, колкото повече остаряваме, от толкова повече подхранване се нуждае кожата ни. Можем да кажем, че няма строго определена възраст, в която трябва да започнете да използвате подхранващи кремове. Все пак всеки тип кожа е различен, нали така?   Въпреки това е препоръчително от 30 -те години нататък да използвате кремове, които съдържат “плюс” подхранващи вещества. Това е необходимо, за да започнем навреме борбата с ранните признаци на стареене, бръчки и липса на еластичност.

Идеалният сценарий е да комбинирате както хидратиращи, така и подхранващи кремове. Последните трябва да се използват през нощта, за да подпомогнат процеса на обновяване на клетките. Хидратиращите кремове са препоръчителни през деня, за да се осигури на кожата необходимата вода, която да я предпази от свободните радикали и да предотврати преждевременното стареене.

Ние от Debora Golden Nature, разработихме набор от продукти, които успешно се борят със следите от стареене. Поставили сме си за цял да третираме различно етапите на процеса на стареене на кожата и да й осигурим балансирана доза както хидратация, така и подхранване, необходими за всяка възраст.

С правилно подбрани натурални извлеци и съставки вашата кожа получава всичко, което ù е нужно, за да е свежа, подхранена и неустоима.

За борбата с първите признаци на стареене сме създали “Хидратиращ крем за лице с нероли”. Той е богат на растителни масла и синергия от етерични масла. В състава си има специално подбрани – масло от Невен, Лавандулово масло, масло от Нероли. Осигурява дълготрайна хидратация и спомага за намаляване на първите признаци на стареене.

За дамите в по-напреднала възраст сме разработили “Дневен подхранващ крем крем за лице 45+ с морски колаген”. Специално подбраните съставки от Шипково масло и Кокосово масло запазват влагата и добрия тонус на кожата. Голямото съдържание на морски колаген и арганово масло пък запазват кожата свежа и подхранена в дълбочина.

Сред продуктите си имаме и специално “бижу”, продукт, който се грижи едновременно да подхрани кожата и да ни подсигури спокоен и дълбок сън:  Нощен подхранващ крем 45+ с масло от мурумуру

Нощен крем 45+

Богатото съдържание на Q10 и мурумуру масло е формула, работеща за добрата регенерация на клетките, която поддържа добрия тонус и хидратация на кожата.

Нашите продукти

-50%
BLACK WEEK

Грижа за лицето

Коледна кутия с Жасмин

34,00лв.
-50%
BLACK WEEK
33,50лв.
-50%
BLACK WEEK
43,00лв.
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *