fbpx

Пчелният восък безспорно е дар от природата, който има изключително благотворно влияние за нашата кожа. Не случайно все повече козметични продукти, предназначени за борба със стареенето, по-добрата хидратация и подхранване го съдържат в състава си. Малко от нас обаче са запознати с това как и защо този биопродукт ни действа по този необичаен начин. 

пчелен восък

Това, което вероятно не знаете е, че пчелният восък има много специфична химическа структура, принадлежаща към категорията химични вещества, известни като естери. Естерите, или наричани още восъчни естери, се състоят от мастни киселини и допълнителни дълговерижни алкохоли.

Именно тези химични и молекулярни свойства му осигуряват специфични ползи за нашата кожа.

Какви са те?

  • Специфичният молекулен състав на пчелния восък му позволява да образува защитна бариера над и около кожата. Покривайки я ни, осигурява непроницаема бариера, предотвратявайки всякакви свободни радикали да влияят върху нея. Освен това често се нарича некомедогенен, което означава, че няма да запуши порите ви и ще позволи на кожата ви да диша свободно.
  • Като отличен източник на витамин А, този биопродукт е от съществено значение за здравата, добре изглеждаща и подмладена кожа.  Той подпомага възстановяващото действие и ускорява процесите на нейната регенерация. 

Пчелният восък дори привлича водни молекули, като помага на кожата ви да получи необходимата допълнителна хидратация. Това го превръща в перфектен съюзник при борбата със стареенето, бръчките и дори тъмните петна под очите.

Околоочен контур с пчелен восък

околоочен крем
  • Антибактериалните и противовъзпалителни свойства на пчелния восък го правят добър съюзник, когато става въпрос и за лечение на акне. Комбинацията от защитни, възстановяващи и антисептични свойства предотвратява по-нататъшни инфекции. Също така успокоява кожата ви и забавя прогресията на акнето. 
  • Успешно подсилва естествената бариера на кожата и може да й предложи допълнителна защита от вредното влияние на околната среда. 
  • Пчелният восък е чудесен емолиент за суха кожа. Емолиентите хидратират кожата ни, като я успокояват и намаляват дискомфорта, който може да изпитва.
  • Освен това може да поддържа кожата ви чиста. 

Притежавайки същите противовъзпалителни и антибактериални свойства като меда, той може да ви помогне да поддържате кожата си чиста и успокоена. Освен това предпазва от възпаления и инфекции. Тези му свойства са полезни и за хора, които се борят с хронични кожни заболявания, като псориазис, екзема и други.

И това не е всичко!

  • Пчелният восък може да намали стриите

Той съдържа много витамин А, който, е един от най-ефективните витамини, когато става въпрос за подпомагане на кожата ни да се подмлади. 

  • Пчелният восък може да лекува и възстановява кожата ни

Всичко написано по-горе води до това заключение, нали? Пчелният восък има толкова много положителни свойства за нашата кожа, че е почти чудотворен. Той е антибактериален, но и противогъбичен. В допълнение към това има и противовъзпалително и антиалергично свойство. Освен това не запушва порите ни и поддържа кожата ни защитена и овлажнена. Всичко това означава, че пчелният восък може да стимулира собствените и естествени регенериращи способности на кожата ни. 

натурална козметика
  • Това е напълно натурален продукт, което означава, че не може да навреди на кожата ви по никакъв начин.

Нашите продукти

-50%
BLACK WEEK

Грижа за лицето

Коледна кутия с Жасмин

34,00лв.
-50%
BLACK WEEK
33,50лв.
-50%
BLACK WEEK
43,00лв.
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK
-50%
BLACK WEEK

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *